T-036 Tokoferol 100%

266,76 zł
Brutto
Ilość

To związek z grupy witamin E. Największym źródłem witaminy E są oleje roślinne, orzechy oraz nasiona zbóż. Pierwotnie był to głównie olej z kiełków pszenicy, teraz zwykle wykorzystuje się soję. Tokoferol jest powszechnie stosowany jako niedrogi przeciwutleniacz w kosmetykach i produktach spożywczych. Uważa się, że tokoferol ma korzystne działanie na skórę, dlatego wiele kosmetyków i produktów dermatologicznych zawiera tokoferol lub jego pochodne, np. octanu tokoferolu lub nikotynian tokoferolu. Dodawany do żywności, m. in. może go zawierać margaryna.

Może powodować wyprysk powietrznopochodny (powietrznopochodne kontaktowe zapalenie skóry).

T-036

Opis

Nr katalogowy
T-036
Ilość w opakowaniu
strzykawka 5ml
Kategoria cenowa
II - Produkt dostarczany z doliczeniem kosztów obsługi indywidualnej
Nazwa angielska
Tocopherol
Stężenie
100%

Pozostałe produkty z tej samej kategorii